Aktivitetsprogram för våren 2022 och ett högst preliminärt program för hösten 2022.

Generellt

Planeringen för våren är att genomföra aktiviteterna enligt plan men styrelsen kommer att bedöma coronaläget inför varje planerad aktivitet. Håll därför regelbunden kontroll på aktivitetsprogrammet för att uppmärksamma eventuella ändringar.

Tider och platser för höstens aktiviteter kommer att variera. Aktuell plats, och eventuella ändringar inför mötet redovisas via annonser i Jönköpingsposten och på hemsidan under denna länk och under "Aktuellt". Det skickas även ut e-post vid eventuella ändringar i programmet.

All anmälan om deltagande görs i normalfallet till klubbmästaren Anders Gustafsson som nås på 076-798 42 24 eller via e-post . Se dock under respektive aktivitet under "Aktuellt" eller under respektive programpunkt här nedan för eventuell tillfällig avvikelse.

Observera möjligheten till olika former av rabatter via Militärrabatt som du når via SMKR (Sveriges Militära Kamratföreningars Riksförbund) hemsida, www.smkr.org  Länken till Militärrabatt finns en bit ner på hemsidan. Du måste ansöka om medlemsskap (om du inte har det sedan tidigare) genom att först ansöka om en aktiveringskod. Därefter kan du fylla i dina uppgifter och skapa en inloggning.

 

 

Program för våren 2022

Programmet är planerat utifrån förutsättningen att alla begränsningar är borta. Förändringar kan alltså, Gud förbjude, ske.

 

2022-05-11  BOULE

Vårens bouleturnering fortsätter onsdagen den 11 maj klockan 09.00 i boulehallen, Hovslätt. Vi träffas på onsdagar i udda veckor och spelar fram till den 8  juni. Mer information lämnas vid behov av Ulf Gustafsson som nås på 070-668 73 25.

 

2022-05-14  Vårresan

Efter ett längre, oplanerat, uppehåll så gör vi lördagen den 14 maj ett förnyat försök med en vårresa. Målet är Vadstena.

Samling och avresa på övre parkeringsdäcket vid COOP A6 klockan 08.30. Parkera på detta P-däck.

Återkomsten till A6 blir 17.30 - 18.00.

Avgift för deltagandet är 350 kronor per person.

Program med mera bifogades vår tidskrift som distribuerades veckan för jul. Kort sammandrag här:

Första anhalten blir Hästholmen där vår guide möter upp. Fika, fralla och kaffe/te.

Färden fortsätter över Omberg. Vi får höra om bergets historia, natur och sevärdheter. Eventuellt gör vi ett stopp vid Västra väggar för att beundra utsikten.

Resan går sedan vidare till Borghamn. Det blir lite om historien kring stenbrotten på platsen.

Efter Borghamn går resan vidare till Vadstena där vi får en guidning i slottet som är en kombination av försvarsanläggning och renässansslott.

Lunchen intas på restaurang Wasa cirka klockan 13.30

Slutligen, cirka klockan 15.00, besöker vi Vadstena klosterkyrka och får höra historian om klostret, kyrkan och om en del av de människor som är begravda där.

Därefter styr vi kosan tillbaka mot Jönköping och räknar med att vara tillbaka 17.30-18.00

Anmälan om deltagande till klubbmästaren senast den 2 maj.

Meddela eventuella matalleriger i samband med anmälan.

Maximalt 50 deltagare, "först till kvarn" gäller.

Anmäl till klubbmästaren innan du betalar, så att det säkert finns lediga platser. Avgiften, 350 kronor per person, sätts sedan in på föreningens plusgiro 130613-3. Uppge namn vid inbetalningen.

Glöm inte bort att avanmäla om du får förhinder!

 

2022-05-25  BOULE

Vårens bouleturnering fortsätter onsdagen den 25 maj klockan 09.00  i boulehallen, Hovslätt. Vi träffas på onsdagar i udda veckor och spelar fram till den 8  juni. Mer information lämnas vid behov av Ulf Gustafsson som nås på 070-668 73 25.

 

2022-05-29  Veterandagen, firandet i Stockholm

Deltagare vid ceremonin har erhållit särskild inbjudan.

PROGRAM

Veterandagens officiella program börjar kl. 0800 med hissning av flaggorna vid Sjöhistoriska museet. Under dagen den 29 maj, kl. 0900–1700, kommer Försvarsmakten, andra myndigheter och organisationer orientera besökare om sin verksamhet i ett gemensamt utställningsområde. Detta kommer att förläggas till Gärdet närmast Sjöhistoriska muséet.

FM Generaldirektör står under förmiddagen värd för ett seminarium med veterantema där inbjudna deltagare består av ledamöter från utrikes- respektive försvarsutskottet, samt myndighetschefer för myndigheter med utsänd personal. Detta genomförs i mässtältet 1000-1045 samt 1130-1215.

C INS står värd för Hjältars lunch i Sjöhistoriska museets minneshall dit årets medaljörer, samt tidigare års mottagare av krigsdekorationer eller FM förtjänstmedaljer är inbjudna att närvara tillsammans med anhörig. Lunchen genomförs mellan kl. 1200–1300.

ÖB har därefter en mottagning för särskilt inbjudna på våning två i mässtältet mellan kl 1300-1400, följt av själva ceremonin mellan kl. 1430–1545.

Efter ceremonin serveras middag i mässtältet. Under kvällen delar Sveriges Veteranförbund ut priset ”Peacekeeper of the Year” – årets veteran samt att underhållning bjuds av fältartisterna.

Flaggorna halas klockan 2100.

DIGITAL SÄNDNING

Försvarsmakten sänder genomförandet av årets Veterandag digitalt via myndighetens Youtubekanal. Sändningen påbörjas kl. 08.00 och avslutas med årets veteran. Dock senast kl. 18.15.

Sändningen genomförs med programledare samt med ambulerande reporter.

Genomförandet regleras enligt särskild ordning och under ledning av Försvarsmaktens Veterancentrum.

 

2022-05-29  Veterandagen, firande i Eksjö

Sverige hyllar sina veteraner och hedrar minnet av de som betalat det högsta priset i arbetet för fred i olika krishärdar runt om i världen. Under årets högtidlighållande genomför Försvarsmakten ett särskilt uppmärksammande av de veteraner som tjänstgjorde vid UNFICYP på Cypern under åren 1964-1993. I Eksjö kommer vi söndagen den 29 maj att genomföra ett lokalt firande med en ceremoni för våra veteraner som tjänstgjort på Cypern.

Till detta firande inbjuds du som veteran att delta enligt program enligt nedan vid Soldathemmet Grenadjären.

Observera: Om du vill ha fika så ska du anmäla dig via mejl till veteransamordnare, annars är det bara att delta utan anmälan.

Om du är Cypernveteran ska du anmäla dig enligt särskild inbjudan.

Välkommen!

PROGRAM

KL. 12.00 KRANSNEDLÄGGNING VID MINNESSTENEN PÅ ST LARS KYRKOGÅRD

KL. 13.00 TAL OCH CEREMONI, vid soldathemmet grenadjären

FIKA

KL. 14.30-15.45 LIVESÄNDNING FRÅN VETERANCEREMONIN I STOCKHOLM

Adresser: St lars kyrkogård - beväringsgatan 6, Eksjö Soldathemmet grenadjären - Stockholmsvägen 35, Eksjö

 

2022-06-08  BOULE, GRANDE FINALE!

Vårens bouleturnering avslutas med Grande Finale onsdagen den 8 juni klockan 09.00 i boulehallen, Hovslätt där vi ska utse årets mästare. Boulespelet återupptas den 17 augusti. Vi fortsätter att träffas på onsdagar i udda veckor och spelar fram till den 8  juni. Mer information lämnas vid behov av Ulf Gustafsson som nås på 070-668 73 25.

 

2022-07-28--30  EKSJÖ TATTOO

 2022 kommer det 28-30 juli genomföras ett internationellt Tattoo i Eksjö . Detta är Sveriges enda internationella tattoo. Årets upplaga har såväl säckpipor från England som professionella yrkesmilitär från Lettland , Tyskland , Tjeckien och Nederländerna . Sverige kommer att vara representerat av Marinens ungdomsmusikkår och hemvärnskårerna i Östergötland och Eksjö.

Se hemsidan: http://www.eksjotattoo.se för mer information. Kopiera och klistra in länken i din webläsare.

Det här är enbart en information om detta arrangemang. Det är alltså upp till den enskilde att boka biljett och ordna resa vid eventuellt deltagande, inget som kamratföreningen kommer att bidra med alltså.

Kamratföreningen i Eksjö har reserverat ett antal biljetter till lördagsföreställningen kl. 20:00 och säljer dessa till ett subventionerat pris om 450 kr. Före föreställningen anordnas en gemensam samling med en enklare förtäring på Trianon och busstransport till föreställningen. Intresse anmäls till Stefan Elm, eller 070-3355913 senast 20 maj.

  

 Preliminärt program för hösten 2022

 Ett preliminärt program ett drygt halvår i förväg. Det kan alltså inträffa sådant som kullkastar planen.

 

2022-08-17  BOULE-säsongen börjar

Höstens bouleturnering startar onsdagen den 17 augusti klockan 09.00 i boulehallen, Hovslätt. Vi träffas på onsdagar i veckor och spelar fram till den 7  december. Mer information lämnas vid behov av Ulf Gustafsson som nås på 070-668 73 25.

 

2022-08-30, alternativ 2022-09-06,  Tisdagsträff

C G Ekhall berättar om sina erfarenheter av att bygga upp civilförsvaret i Ukraina. Platsen blir antingen i Asecs konferensrum (en trappa upp vid butiken Junkyard, till vänster efter trapporna vid entré C (mot kaserngården)), eller Seniorenrnas hus, Klostergatan 69, Jönköping. Definitiv plats meddelas i höstprogrammet som distribueras tillsammans med vårnumret av vår tidskrift i mitten av juni.

 

2022-09-03  Artilleriduellen/RegM i golf.

Tävlingen genomförs på A6 Golfklubbs bana på A6 tidigare övningsområde. Samling för lottning klockan 08.30.

Richard Prahl håller i arrangemanget. Efter genomförd tävling är det samling till prisutdelning och lunch på A6 Golfrestaurang omkring klockan 14.00.

Anmälan senast den 20 augusti till Richard Prahl, 070-577 04 82 eller

 

Studieresa i höst

Styrelsen planerar för en studieresa till Bofors under hösten. Förhoppningsvis kan resan även utsträckas till ett nyetablerat Bergslagens artilleriregemente, A9, i Kristinehamn. Eventuellt övernattning i Villingsberg. Men inget är i skrivande stund klappat och klart. Det kan alltså bli förändringar.

 

2022-10-04  Tisdagsträff

I nuläget är innehållet ännu inte planerat. Eventuellt information från Militärdistrikt Syd.

Vi möts klockan 14.00 i Seniorernas hus, Klostergatan 69 i Jönköping, alternativt i  i Asecs konferensrum (en trappa upp vid butiken Junkyard, till vänster efter trapporna vid entré C (mot kaserngården)). Definitiv plats meddelas i höstprogrammet som distribueras tillsammans med vårnumret av vår tidskrift i mitten av juni.

Anmälan om deltagande till klubbmästaren senast torsdagen den 29 september.

 

2022-10-22  FN-dagen uppmärksammas i Eksjö

Information och inbjudan kommer här och med e-post när det börjar närma sig.

 

2022-11-01  Tisdagsträff

I nuläget är innehållet ännu inte spikat. Leif Ockander, f.d. läkare på Medicinkliniken på Ryhov, berättar om tre medicinska profiler.

Vi möts klockan 14.00 i Asecs konferensrum en trappa upp vid butiken Junkyard, till vänster efter trapporna vid entré C (mot kaserngården), alternativ på Seniorernas hus, Klostergatan 69, Jönköping.

Anmälan om deltagande till klubbmästaren senast torsdagen den 27 oktober

 

.

2022-11-04  Kransnedläggning

Sedvanlig kransnedläggning vid regementets minnessten på Östra kyrkogården fredagen den 4 november klockan 14.00 Efter ceremonin intar vi en gemensam fika i en näraliggande lokal. Det finns parkeringsmöjligheter vid infarten till minnesstenen.

 

2022-12-03  S:t Barbara

Sedvanlig firande av artilleristernas skyddshelgon lördagen den 3 december klockan 16.00 på en plats som meddelas senare. Vi bjuder på trivsam samvaro, god mat och underhållning. Priset för middagen är preliminärt 200 kronor per person och innefattar förtäring (som inte är fastställd än). Övriga drycker kan erhållas mot en mindre avgift.

Avgiften sätts in på föreningens Plusgiro 130613-3 Glöm inte att ange ditt namn.

Anmälan senast måndagen den 21 november.

 -----------------------------------------------------------------------

 

Vi annonserar även våra träffar här på hemsidan och under "Aktuellt". Det skickas även ut e-post vid eventuella ändringar i programmet. Styrelsen hoppas att Du finner höstens program intressant.

Vi välkomnar även familjemedlemmar och andra intresserade till våra träffar. Ta gärna med presumtivt nya medlemmar.

 

Välkomna!

Styrelsen
Programkommittén