Med firandet av Santa Barbara avslutade vi föreningens verksamhetsår 2023.

Måndagen den 4 december samlades Smålandsartilleristena på mäss C i Skillingaryds läger, för att, som traditionen bjuder, fira artilleristernas skyddshelgon Sankta Barbara..

Vi inledde med att vår ordförande, Bo Romedahl, hälsade alla välkomna och tände ljus vid vår staty av Sankta Barbara

Vi fick därefter lyssna på när Bo berättade den sorgliga historien om Barbara och hur det kom sig att hon blev Sankta Barbra och artilleristernas skyddshelgon.

MadonnanSankta Barbara med uppvaktning. 

Den kulinariska delen av kvällen påbörjades därefter och vi startade med en delikat jultallrik med kallskuret. Det kalla följdes av en liten buffé med varma rätter. Till detta intogs lämpliga drycker som beledsagades av välkända stämningshöjande små visor. Bosse Wallén höll ett litet tal där han tackade för god mat och trevlig samvaro.

Vi förflyttade oss därefter till sällskapsutrymmena, där det serverades kaffe med tillbehör.

Göran Fransson gav oss en mycket uppskattad historiebeskrivning om militära igenkänningssignaler och vi fick lyssna på svenska arméns tapto och reveljsignalen som fransmännen spelade varje morgon i Libanon. Kan bara konstatera att Göran är en mästare på sin signaltrumpet och det känns i hela kroppen när man lyssnar.

Frasse

Göran Fransson med sin signaltrumpet.

 När man har det trivsamt, tillsammans med goda kamrater, går tiden fort och det var snart dags att avrunda en mycket trevlig kväll.