Lördagen den 6 mars 2010 avhöll Kamratföreningen sitt årsmöte i restaurang Storskogen på A 6. Ett sextiotal medlemmar hade hörsammat kallelsen och deltog i årsmötet.

Ordföranden, Kjell Svenningsson, hälsade alla varmt välkomna och vände sig särskilt till hedersmedlemmarna Gösta Gärdin och Anders Björk. Därefter avhölls parentation över avlidna medlemmar sedan årsmötet 2009. Parentationen avslutades med några minnesord och en stunds stillhet och eftertanke.

Verksamhetsberättelsen för 2009, som sänts ut till alla medlemmar i samband med kallelsen, kommenterades av ordföranden. Av den framgick att föreningen bedriver en omfattande verksamhet. Under året har drygt sexhundra personer deltagit i föreningens fyrtiosex olika aktiviteter. Föreningen har också hållit kontakten med medlemmarna, främst genom att ge ut tidningen Smålandsartilleristen två gånger. Föreningens hemsida har haft drygt 10 000 besök.

Kjell Svenningsson omvaldes till ordförande fram till årsmötet 2011.

Vidare omvaldes Rune Carlsson och Gunhild Herman som styrelseledamöter för ytterligare två år. Jörgen Bergström omvaldes för ytterligare ett år. Som nya styrelseledamöter för två år valdes Ingvar Rittsél och Bo Mattsson. Sven Engqvist, Lars Fogelquist, Bo Wallén och Leif Oscarsson är sedan tidigare valda fram till årsmötet 2011.Till revisorer på ett år omvaldes Johnny Nilsson och Richard Prahl och till revisorsuppleanter för samma tid valdes Arnold Bäck och Erland Johansson. Roland Ivarsson och Bengt Nordenberg omvaldes till valberedning.

Kjell Svenningsson avtackade avgående styrelseledamöterna Jan Damm och Ulf Gustafson för deras insatser i föreningen och tilldelade dem Kamratföreningens minnes-respektive hedersmedalj.

Sven Engkvist berättade om det pågående arbetet med projektet med "Miliseum" i Skillingaryd.

Gösta Gärdin framförde ett tack till ordföranden och styrelsen för mycket gott arbete under 2009.

Efter årsmötet berättade smålandsartilleristen och f.d. landshövdingen i Jönköpings län, Gösta Gunnarsson om sin tid med A 6, dels som elev på plutonchefsskolan i slutet på 1950-talet, sin tjänstgöring som frivillig sergeant en sommar i början på 1960-talet och, inte minst, sina kontakter med A 6 under sin tid som landshövding och arbetet med att försöka rädda A 6 från nedläggning.

Årsmötet avslutades med en välsmakande lunch.

Du kan läsa hela verksamhetsberättelsen och årsmötesprotokollet under fliken protokoll (länk).