En strålande föreläsning

Tisdagen den 1 oktober gästades vår förening av Lasse Bröms, Centrumchef på Newsec, det företag som förvaltar och driver den kommersiella verksamheten på A6-området.

Lasse redogjorde engagerat för den historiska utvecklingen för A6 området efter det att man förvärvat fastigheten efter A6 nedläggelse samt för de planer man i dagsläget hade för den fortsatta utvecklingen.

Lasse som är smålänning och är född i Tranås samt har ett förflutet både som officer och reservofficer på I12, visade ett stort engagemang och respekt för sin uppgift att leda utveckling av det känsliga kulturobjekt som kasernerna på A6 utgör. En uppgift som inte är helt lätt då de kommersiella intressena ofta kolliderar med estetiska och kulturella dito.

Lasse genomförde sin föredragning utan digitala hjälpmedel på ett elegant och fängslande sätt med ett beskrivande panoramafoto över området som underlag. Hela tillställningen tog 45 minuter, främst på grund av alla de frågor som ställdes av det engagerade auditoriet.

Lasse avtackades för sin insats av undertecknad, som överräckte senaste numret av vår tidskrift där delar av vår historia är beskriven i flera artiklar. En kunskap som kan vara nyttig för Lasse i sitt fortsatta förvaltande värv.

Bosse Mattsson