Med firandet av Sankta Barbara avslutade vi föreningens verksamhetsår 2018.
Tisdagen den 4 december hade ett 35-tal Smålandsartillerister med anhöriga samlats på Restaurang Björkudden, längst upp under takåsarna i A6 Norra Yttre kasern, för att, som traditionen bjuder, fira alla artilleristers skyddshelgon Sankta Barbara.

2018 12 04 1
Vi inledde med att avnjuta regementets marsch varefter vår ordförande, Bo Romedahl, hälsade alla välkomna och tände ett ljus vid vår vackra staty av Santa Barbara.

2018 12 04 2

 

Vi fick därefter lyssna på när Bo berättade den något sorgliga historien om Sankta Barbara och hur det kom sig att hon blivit artilleristernas skyddshelgon.

2018 12 04 3

Den kulinariska delen av kvällen påbörjades därefter, och under gemytliga former med sång och glada skratt fick vi en god smörgås med gubbaröra följt av ärtsoppa och pannkakor med grädde och sylt. Till detta intogs lämpliga drycker. Börje Ottoson höll ett litet tal där han tackade för god mat och trevlig kväll. Börje anknöt även i sitt tal till Santa Barbara och firande av helgon, för vår del är det mer tradition än religion.

2018 12 04 6

 

Vår kamrat och medlem Magnus Albertsson med familj bjöd på en härlig och högklassig musikalisk stund, som var mycket njutbar och underhållande.


Vi avtackade även kocken Leo för den goda maten. Vår vice ordförande, Lennart Andersson, informerade om ett spännande program för våren 2019.


Självklart är det så att när man har det trevligt rinner tiden iväg ganska fort och det var snart dags att avsluta kvällen. Vår ordförande avrundade kvällen med att hälsa alla välkomna till nästa års aktiviteter och önskade alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.